Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2012. március 10., szombat

Őszibarackos, almás csirekemell olvasztott sajttal a tetején




·        1 kicsontozott csirkemell
·        só, bors
·        őszibarack befőtt
·        2-3 alma
·        2 gerezd fokhagyma
·        1 evőkanál méz
·        20 dkg reszelt sajt
·        olaj a sütéshez

A csirkemellet megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Beletesszük egy mélyebb tálba, sózzuk, borsozzuk, majd bedörzsöljük zúzott fokhagymával, 4-5 evőkanálnyi olajat adva hozzá. Lefedve a hűtőszekrénybe tesszük és ebben a pácban hagyjuk legalább 2 órán keresztül. Utána egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk és közepes lángon oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük a csirkemell filéket, és a szeleteket átesszük egy tepsibe, vagy más hőálló tálba.

A megmaradt zsiradékon átforgatjuk a meghámozott, felszeletelt almát, majd a hús köré rendezgetjük. A szaftot ráöntjük. A hússzeletekre egy-egy félbevágott barackot teszünk, az almák közé is teszünk néhány kisebb darabra vágott barackszeletet. Az egészre rácsorgatunk  egy evőkanál mézet és 20 percre betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe. Majd kivesszük, megszórjuk a barackos hússzeleteket reszelt sajttal és már csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, míg a sajt elolvad a tetején. Hasábburgonya, krumplipüré, hagymás krumpli illik hozzá. 


3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom a gyümölcs és a csirkemell együtt, én kedvelem az ilyen párosokat. Mégis ritkán készítek ilyet, mert az én párom nem szereti, jobban válogat, mint egy gyerek.

    VálaszTörlés
  2. Jöttem, láttam, itt maradtam!:) El sem tudom képzelni, hogy nem találtam ide eddig. Nagyon tetszik a blogod!!! Ez a kaja pedig mennyei!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Mézeskalács! Üdv nálam, örülök, hogy tetszik amiket kreálok :-)) Ez az egyik kedvencem, nagyon szerem a húsokat gyümölccsel variálni.

      Törlés