Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2011. április 22., péntek

Sajtos barackos csirkemellfilé



·        1 nagyobb csirkemell
·        1 konzerv őszibarackbefőtt
·        15 dkg trappista vagy edami sajt
·        olaj
·        só, bors
·        3 gerezd fokhagyma

A csirkemellről lehúzzuk a bőrt,  majd egy vékony éles késsel lefejtük a húst a csontról. Kb .1 cm vastag szeleteket vágunk, majd megmossuk. Sózzuk, borsozzuk, majd bedörzsöljük a zúzott fokhagymával és néhány kanál olajjal összekeverve egy tálban lefedve legalább egy órán át a hűtőszekrényben pihentetjük. Közben a barackokat, ha túl nagyok, felszeleteljük. Majd egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a csirkemellszeleteket közepes lángon 5-6 perc alatt megsütjük. 2-3 perc oldalanként, egyszer kell átforgatni. Többször forgatni nem szabad, mert akkor a hús nagyon kiszárad. Ha már enyhén aranybarna, készen is van. Ezután a szeleteket áttesszük egy tűzálló tálba vagy tepsibe, a serpenyőből a szaftot ráöntjük, ráhelyezzük a barackszeleteket, megszórjuk az egészet reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük addig, amíg a sajt elolvad. Burgonyapürével, párolt rizzsel tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése