Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2020. július 21., kedd

Barna sörben pácolt tarja, tepsis burgonyával


Hozzávalók:

  • 6-7 szelet sertéstarja ( kb. 1 kg)
  • 1,5 dl barna sör
  • só, bors, pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi majoranna
  • csipetnyi Cayenne bors  vagy őrölt csili (opcionális)
  • 1 evőkanál méz 
  • 1 kiskanál mustár
  • 2-3 evőkanál olaj
  • pár szem burgonya, tepsimérettől függően, nálam 4 közepes volt
  • 1 vöröshagyma

  1. A tarját kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Beletesszük egy mélyebb tálba, bedörzsöljük a fűszerekkel, hozzáadjuk a mézt, mustárt, olajat és a sört is, jól átkeverjük. Beletesszük a  vastagabb karikákra vágott hagymát is.  Fóliával letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük, de minimum 3 órára.
  2. A bepácolt szeleteket egy nagy tepsibe rendezgetjük, ráöntjük a páclét a hagymakarikákkal és mellé sorakoztatjuk a megpucolt, félbe, negyedbe vágott burgonyát.
  3. Alufóliával letakarva 200 fokon kb. 1 óráig sütjük, légkeveréses módban. Ha a húsi már puha, levesszük a fóliát és további kb 20-25 percig sütjük, egyszer megfordítjuk. Ha szép piros, enyhén ropogós készen van! :) Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad. 




Két nap múlva, a maradékot egy serpenyőben chilis mézes fűszerkeverékkel pár evőkanál olajon újrapirítottam....:))

4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon klassz étel! A maradék talán még szebb! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Marika! Köszönöm szépen!😊 Ízlett mindenkinek..😃

      Törlés
  2. Nagyon kívánatos látványnak is amit szívesen megkóstolnék! Biztos a korral jön elő hogy a nehéz ételeket nem bírja a gyomrom de egy kis szeletet biztos letudnék gyűrni:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is csak módjával ettem belőle, de legszívesebben felfaltam volna az egész tepsit!😃😃

      Törlés