Hozzávalók:
- 6-7 szelet sertéstarja ( kb. 1 kg)
- 1,5 dl barna sör
- só, bors, pirospaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- csipetnyi majoranna
- csipetnyi Cayenne bors vagy őrölt csili (opcionális)
- 1 evőkanál méz
- 1 kiskanál mustár
- 2-3 evőkanál olaj
- pár szem burgonya, tepsimérettől függően, nálam 4 közepes volt
- 1 vöröshagyma
- A tarját kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Beletesszük egy mélyebb tálba, bedörzsöljük a fűszerekkel, hozzáadjuk a mézt, mustárt, olajat és a sört is, jól átkeverjük. Beletesszük a vastagabb karikákra vágott hagymát is. Fóliával letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük, de minimum 3 órára.
- A bepácolt szeleteket egy nagy tepsibe rendezgetjük, ráöntjük a páclét a hagymakarikákkal és mellé sorakoztatjuk a megpucolt, félbe, negyedbe vágott burgonyát.
- Alufóliával letakarva 200 fokon kb. 1 óráig sütjük, légkeveréses módban. Ha a húsi már puha, levesszük a fóliát és további kb 20-25 percig sütjük, egyszer megfordítjuk. Ha szép piros, enyhén ropogós készen van! :) Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad.
Két nap múlva, a maradékot egy serpenyőben chilis mézes fűszerkeverékkel pár evőkanál olajon újrapirítottam....:))
Ez nagyon klassz étel! A maradék talán még szebb! :)
VálaszTörlésKedves Marika! Köszönöm szépen!😊 Ízlett mindenkinek..😃
TörlésNagyon kívánatos látványnak is amit szívesen megkóstolnék! Biztos a korral jön elő hogy a nehéz ételeket nem bírja a gyomrom de egy kis szeletet biztos letudnék gyűrni:-))
VálaszTörlésÉn is csak módjával ettem belőle, de legszívesebben felfaltam volna az egész tepsit!😃😃
Törlés