Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2012. január 14., szombat

Sajtos ropogós



·        50 dkg liszt
·        20 dkg margarin
·        1 tojás
·        1 csomag sütőpor
·        kb. 2 dl tejföl
·        1 csapott evőkanál só

A sajtkrémhez: 25 dkg sajt, 15 dkg margarin, 1 kiskanál pirosarany


Aleda, illetve Limara  receptjei között találtam ezt a finomságot.
A tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk, majd két részre osztva, vékony téglalap alakúra nyújtjuk. A krémhez a margarint enyhén megolvasztjuk, majd összekeverjük a reszelt sajttal, pirosarannyal. Mindkét lapot megkenjünk a sajtkrémmel, majd szorosan felcsavarjuk. Fóliával letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni. Ezalatt megszilárdul annyira, hogy vékonyan szeletelhető legyen. . Sütés előtt kb. 3 mm vékony szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt pirosra sütjük. Ha nem akarjuk mindkét rudat egyszerre kisütni, az egyiket tegyük a fagyasztóba. Félig kiengedett állapotban felszeletelve a későbbiek során is  süthető, fogyasztható. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése