Sokszor szoktam hasonló pitéket sütni, gyorsan készen van, rengeteg módón variálható és nagyon finom. Édesen, most sósan, sok zöldséggel...nagyon szeretjük. :))
Hozzávalók:
- 2 kisebb vagy 1 nagyobb cukkini
- 1 padlizsán
- 6-7 koktélparadicsom
- 1 mozzarella
- 1 kis fej lilahagyma
- 12 dkg liszt
- 3,5-4 dl tej (fele lehet tejszín)
- 3 nagyobb tojás
- só, bors
- olivíolaj
- A lilahagymát vékonyan felszeleteljük és kevés olajon megdinszteljük. Így az íze sokkal teltebb lesz, mint ha csak nyersen tennénk a pitébe.
- A padlizsánt és a cukkinit kb 1 cm vastag karikákra, a paradicsomot félbe vágjuk.
- Egy piteformát, nálam 30 cm-es, kikenünk olajjal, majd elrendezgetjük benne a zöldségeket. Legalulra tesszük a nagyobb padlizsánkarikákat, majd a cukkinit, paradicsomot. Megsózzuk, tekerünk rá egy kis frissen őrölt borst is. Eloszlatjuk rajta a megdinsztelt hagymát és rátesszük a felszeletelt mozzarellát is.
- A lisztre ráütjük a tojásokat, majd a tejet, tejszínt fokozatosan adagolva csomómentes palacsintatésztát keverünk. Egy kiskanál sót adtam hozzá, a zöldségek igencsak igénylik.
- Végül a tésztát ráborítjuk a zöldésgekre, figyelünk arra, hogy mindenhova jusson, majd 170 fokos sütőben 30-35 perc alatt, alsó felső módban megsütjük. Ha a teteje nagyon pirulva, tegyünk rá alufóliát.
Jó étvágyat kívánok!
Nagyon guszta! Ilyet még nem ettünk, lehet hogy megpróbálkozok majd vele 😀
VálaszTörlésPróbáld ki Kati, szerintem ízleni fog!🙂😇
VálaszTörlés