Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. április 19., kedd

Barackos csokoládétorta


Hozzávalók a tortalaphoz:

·        6 tojás
·        8 púpos evőkanál liszt
·        2 evőkanál kakaópor
·        10 evőkanál cukor
·        1/2 csomag sütőpor
·        2 evőkanál víz
·        késhegynyi só


Hozzávalók a krémhez:

·        3 tojás
·        4 púpos  evőkanál kakaópor
·        1 tábla étcsokoládé (100 g)
·        35 dkg cukor
·        30 dkg margarin vagy vaj
·        2 evőkanál rumaroma
·        egy konzerv őszibarackbefőtt
·        1-2 evőkanál kókuszreszelék a torta tetejére

A tortalaphoz előveszünk egy kapcsos tortaformát és alaposan kivajazzuk az alját, oldalát.  A lisztet, a kakaóval és a sütőporral összekeverjük, majd a tojásokat szétválasztjuk. Először a tojás fehérjét félkeményre felverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, majd a cukrot. Majd hozzáadjuk a tojás sárgákat és ezzel is tovább verjük. Végül finom mozdulatokkal kanalanként a lisztes keveréket is a tojáshabhoz kavarjuk. A piskótatésztát beleöntjük a sütőformába és előmelegített 180 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 150 fokra és további 25 percig sütjük. Az első 20 percben ne nyissuk ki a sütőajtót, különben a piskóta összeesik.  Mielőtt kivennénk a sütőből végezzünk tűpróbát, ha  a tészta ráragad a tűre, süssük tovább egy kicsit. A formában hagyjuk kihűlni, csak utána vegyük ki. Egy hosszú éles késsel vágjuk 3 lapra. Ezután következik a krém.

A krémhez a tojásokat a cukorral és a kakaóval elkavarjuk,  majd gőz fölött gyakran kevergetve kb. 15 perc alatt összefőzzük. A margarint és a tábla csokit egy tálban megolvasztjuk, lehet ezt is gőz felet, én a mikrót használtam most, így gyorsabban elkészült. Míg dermed, többször átkeverjük, így igazán krémes végeredményt kapunk. Végül a két krémet összekeverjük, beletesszük a rumaromát és hagyjuk hűlni, dermedni, többször átkeverjük. A barackokat kb. 1 cm vékony szeletekre vágjuk, és 5-6 szeletet félreteszünk. Amikor a krém már kellően kenhető, a legalsó lapot megkenjük a csokoládékrémmel, sugárszerűen ráhelyezzük a  barackszeletek egy részét, erre jön megint egy tortaszelet, csokoládékrém és ismét barack. A tetejére rákenjük a maradék krémet és egyenletesen eloszlatjuk úgy, hogy a torta oldalára is jusson. A torta tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel, majd a félretett barackszeletet szépen elrendezgetjük a közepén. Néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt.
 

 


1 megjegyzés:

  1. Kedves Veruskám! Nagyon ügyes vagy!!Gyakran fogom látogatni az oldalt! Köszönöm!

    VálaszTörlés