Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. március 22., kedd

Paradicsomos pizzamártás

" Ha már pizzatészta, gondoltam leírom a jól bevált pizza alapmártásomat is. Próbálkoztam mindenféle tubusos gyári pizzakrémmel, de egyik sem nyerte el a tetszésem. Vagy túl sósak, vagy túl fűszeresek, egyik sem volt az igazi. Aztán egyszer csak azon kaptam magam, hogy kikísérletezek egyet magam, és annyira ízlett kis családomnak, hogy azóta ezt készítem, ha pizzát sütök. Ha marad belőle, a tetejére, ketchup helyett is nagyon finom ."



·        2 kiskonzerv sűrített paradicsom
·        egy kisebb fej hagyma
·        2 gerezd fokhagyma
·        ½ kiskanál morzsolt oregánó
·        csipetnyi szárított bazsalikom
·        só, bors
·        1-2 kiskanál cukor
·        3 evőkanál olaj


A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és mérsékelt lángon egy kis olajon aranybarnára pirítjuk. Vigyázzunk, nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz. Ha a hagyma már kész, hozzáadjuk a zöld fűszereket, zúzott fokhagymát és kb. fél percig kevergetjük, ezalatt a szárított fűszerekből szépen kiolvadnak az ízek, aromák. Nyáron, ha van friss bazsalikomunk, akkor azt használjunk. Néhány levél apróra vágva elegendő. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, jól összekeverjük és ízesítjük, cukorral, sóval, borssal. Egy-két percig forraljuk, utána készen is van. Mielőtt rákenjük a nyers pizzatésztára, hagyjuk egy kicsit kihűlni. Erre a mártásra jöhetnek a különböző feltétek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése