Sziasztok!
Rég nem került fel recept a blogra, sajnos magánéleti problémák miatt nem nagyon volt időm, erőm a receptek megírásához, pedig szinte minden nap sütök főzők a gyerekeknek, lettek új kedvencek is. Igyekszem sorban feltenni őket.
Ez a mostani pogácsa az egyik új kedvenc, szinte mindig elfogy aznap. Ha marad is másnapra, ugyanolyan lágy, puha a tésztája mint sütés után.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 csapott evőkanál só
- 1 kiskanál cukor
- 1 tasak szárított élesztő
- kb. 5 dkg reszelt sajt
- 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
- kb 2 -2,5 dl tej
- 1 tojás és reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
- A hozzávalókat egy nagy tálba tesszük. A lisztet, cukrot, sót, porélesztőt, tojást, belekeverjük a reszelt sajtot, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű lágy vajat, és a langyos tejet.
- Robotgéppel 7-8 percig dagasztjuk, akkor jó a tészta, ha lágy, de nem ragacsos. Ha mégis, kevés lisztet adjunk még hozzá.
- Letakarva a duplájára kelesztjük.
- Ha megkelt, lisztezett deszkán vagy sütőpapíron, én az utóbbit használom évek óta, lazán, kb. 2 cm-es vastagra kinyújtjuk.
- Kisebb pogácsákat szaggatunk, majd átesszük sütőpapírral bélelt tepsire. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra, légkeverésesnél 160.
- Míg a sütő melegszik, a pogácsákat lekenjük egy felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal.
- Végül 180 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, légkeveréses sütőben 160 fokon.
A szaggatás során megmaradt darabokat össszegyúrtam, 3 fele osztottam, kinyújtottam. Lekentem ketchuppal, sonka, reszelt sajt és lilahagyma feltét került rá. Így lettek a mini pizzák. Miután kisültek a pogik, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütöttem őket.
Nagyon guszták és ötletes a pizzás megoldásod tetszik! Jó hogy jelentkeztél hiányoltalak !
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva! :)
TörlésÖrülök hogy újra itt vagy! Finomakat sütöttél, nagyon guszta a pogi is és a pizza is. Jó ötlet volt megcsinálni 😊.
VálaszTörlésSzívből kívánom, hogy a problémáid megszünjenek, és majd gyakrabban lássunk itt 😄.