Imádom ezt a levest, tartalmas, laktató és nagyon gyorsan elkészíthető. Kb. 20 perc alatt össze lehet dobni, további fél óra és készen van! :) A gyerekek is odavannak érte! :)
Hozzávalók:
- 10 dkg kolozsvári szalonna vagy bacon felkockázva
- 1 vöröshagyma
- 1 paprika, 1 paradicsom
- 2-2 répa, fehérrépa
- 2 gerezd fokhagyma
- maroknyi tarhonya (kb. 12-15 dkg)
- 2 nagyobb krumpli
- 10 dkg kolbász, nálam csípős
- só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, majoránna
- pár evőkanál olaj
- A kockára vágott szalonnát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát és üvegesre pirítjuk. Gyakran megkeverjük, hajlamos leégni.
- Beletesszük a karikákra vágott kolbászt, picit átpirítjuk, majd hozzáadjuk a kis darabokra vágott paradicsomot, paprikát, fokhagymát. Átkeverjük, majd ízlés szerint hozzáadjuk a pirospaprikát, én kb. 1 kiskanálnyit tettem bele. Mehet hozzá a többi fűszer is, illetve a só, ízlés szerint. Csipetnyi ebből, abból. :)
- Felöntjük kb 2,5 liter vízzel.
- Közben megpucoljuk a többi zöldséget, répát, fehérrépát, krumplit. A répákat karikákra, a krumplit kockára vágjuk.
- Míg felforr a leves, a tarhonyát egy serpenyőben 1-2 kanál olajon megpirítjuk.
- A pirított tarhonyát beletesszük a levesbe, majd hozzáadjuk a répákat, krumplit.
- Addig főzzük, amíg a krumpli és a zöldségek megpuhulnak. Ha szükséges pótoljuk az elfőtt vizet és utána ízesítünk, sóval, borssal.
- Tálaláskor ízlés szerint adhatunk hozzá tejfölt.
Jó étvágyat kívánok!
Finom lehetett, én is szoktam főzni.
VálaszTörlésMi nagyon szeretjük! :)
VálaszTörlés