Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2012. május 15., kedd

Zöldfűszeres paradicsomsaláta



·        1 kg paradicsom
·        3 szál újhagyma
·        frissen vágott petrezselyemzöld
·        1 kiskanál frissen facsart citromlé
·        kakukkfű, bazsalikom
·        só, bors, cukor
·        1 evőkanál olívaolaj


A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, majd nagyon vékonyan felszeleteljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, hozzáadjuk a citromlevet, valamint az olajat. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a zöldfűszereket összeaprítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomhoz és alaposan összekeverjük.  Tálalás előtt legalább 1 órán át hűtőszekrényben pihentetjük. 




3 megjegyzés:

  1. Ezek a színek! És ezek az ízek!:))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, az én fiaim imádják a paradicsomot:) Nem tudom láttad-e, megtörtént a blogkóstolós sorsolás, neked a (F)Ínyenckedő blog jutott, nálam megtalálod a linket.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm.
    Trollanyu, olvastam.

    VálaszTörlés