Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. december 2., péntek

Diós meggyes pite


·        35 dkg liszt
·        1 csomag sütőpor
·        5 tojás
·        2-2,3 dl tej
·        15 dkg olvasztott margarin
·        2 csomag vaníliás cukor
·        1 csapott kiskanál őrölt fahéj
·        80 dkg magozott meggy
·        25 dkg cukor
·        2 csipetnyi só
·        egy marék tört dió
·        margarin, 1 csapott evőkanál liszt a tepsi kikenéséhez


Az olvasztott margarint, 5 tojás sárgáját, 25 dkg cukrot két csipetnyi  sóval jó habosra kikeverünk. Hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a sütőport, fahéjat, és alaposan elkeverjük. A meggyet összekeverjük kb. 2 kanál liszttel, így a meggyszemek sütés közben nem fognak lesüllyedni a tészta aljára. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük majd óvatosan belekeverjük  lisztes tésztához. Hozzáadjuk a meggy felét és az egészet laza mozdulatokkal átkeverjük.

Egy tepsit kikenünk margarinnal, kilisztezzük, majd belesimítjuk a tésztát. A tetején elrendezgetjük a félretett meggyszemeket, majd megszórjuk a morzsolt dióval és vaníliás cukorral.  180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük. Tűpróbát végzünk, ha a tészta nem ragad rá a tűre, készen van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése