Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. február 24., csütörtök

Borzaska petrezselymes burgonyával



·        4 nagyobb szelet karaj vagy tarja
·        2 tojás
·        2 nagyobb burgonya
·        3-4  evőkanál liszt a masszába
·        kb. 5 evőkanál liszt
·       
·        2 gerezd fokhagyma
·        olaj a sütéshez
·        tejföl, reszelt sajt a tálaláshoz

A hússzeleteket megmossuk, enyhén kiklopfoljuk, majd félbevágjuk és megsózzuk. A kisebb szeletekkel könnyebb és könnyebben is átsülnek. A burgonyát megmossuk, megpucoljuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Beletesszük egy nagyobb tálba és hozzákeverjük a tojásokat, a zúzott fokhagymát, sózzuk, majd hozzákeverjük a lisztet is. Egy serpenyőben olajat forrósítunk.  Egy lapostányérba teszünk kb. 5 kanál lisztet. A hússzeleteket először a lisztbe, majd utána a krumplis masszába forgatjuk úgy, hogy ne legyenek üres foltok, a massza mindenhol fedje a  húst. Mindkét oldalát mérsékelt lángon, fedő alatt szép arany barnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Forrón, tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk. 


A petrezselymes burgonyához: 1 kg burgonyát nagyon alaposan megmosunk, majd sós vízben puhára főzzük. Ha kihűlt, levesszük a héját és kockákra vágjuk. Egy kevés olajon kb. 1 perc alatt megpirítunk egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet, majd beletesszük a burgonyát és jól összekeverjük, ha szükséges, megsózzuk.

1 megjegyzés: