Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. február 22., kedd

Feketeszeder hab

" Gyerekkoromban édesanyám gyakran készített nekem málnahabot, azok voltak ám az ünnepnapok! Nagyon szerettem, igazi zsannamanna volt, meleg, nyári napokon, kis tálkákból kanalazva. Már nagyon várom a tavaszt, a meleget, és eszembe jutott, milyen jó is lenne most egy ki málnahabot kanalazgatni. Mivel málnám nem volt itthon, de feketeszedrem igen, szép dobozban lapult a fagyasztóban, várva a kellő pillanatot, hogy valami finomság kerekedjen ki belőle. Most először készítettem szederből, és leszámítva a kis magvacskákat, ami ugye a málnánál nincsen, igazi krémes finomság lett belőle, gyerekeim nagy örömére. Köszönöm, anyuci!"



·        2 nagy bögrényi feketeszeder
·        20 dkg cukor
·        3 tojás fehérje
·        csipetnyi fahéj
 
Ha friss szederből készítjük, néhány szederszemet félreteszünk díszítésnek, ha fagyasztottból, akkor a pépből 1-2 evőkanálnyit.  A feketeszedret egy kicsit összenyomkodjuk egy villával, hozzáadjuk a cukor felét, összekeverjük majd robotgéppel vagy botturmixszal pépesítjük. Télen fagyasztott gyümölcsből is készíthetjük. A tojásfehérjéket félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a megmaradt cukrot is és addig verjük tovább, amíg kemény hab lesz. Ezután hozzáadjuk a szederpépet és még kb. 2-3 percig verjük. Ezután üvegtálkákba tesszük, a tetejére ráhelyezzük a gyümölcsdarabokat és  kínálhatjuk is. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése