Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. február 14., hétfő

Meggyes csokoládétorta



Hozzávalók a tortalaphoz
·        6 tojás
·        8 evőkanál liszt
·        2 evőkanál kakaópor
·        10 evőkanál cukor
·        1 csomag sütőpor
·        2 evőkanál víz
·        késhegynyi só


Hozzávalók a krémhez
·        3 tojás
·        50 g kakaópor
·        1 tábla étcsokoládé (100 g)
·        35 dkg cukor
·        30 dkg margarin
·        2 evőkanál rumaroma
·        egy üveg magozott meggybefőtt
·        1 dl habtejszín a díszítéshez

A tortalaphoz előveszünk egy kapcsos tortaformát, kivajazzuk és kilisztezzük. A lisztet, a kakaóval és a sütőporral összekeverjük, majd a tojásokat szétválasztjuk. Először a tojás fehérjét félkeményre felverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, majd a cukrot. Majd hozzáadjuk a tojás sárgákat és ezzel is tovább verjük. Végül finom mozdulatokkal kanalanként a lisztes keveréket is a tojáshabhoz kavarjuk. A piskótatésztát beleöntjük a sütőformába és előmelegített 180 fokos sütőben, kb. 40 percig sütjük. Mielőtt kivennénk a sütőből végezzünk tűpróbát, ha  a tészta ráragad a tűre, süssük tovább. A formában hagyjuk kihűlni, csak utána vegyük ki. Egy hosszú éles késsel vágjuk 3 lapra. Ezután következik a krém.
A krémhez a tojásokat a cukorral és a kakaóval elkavarjuk,  majd gőz fölött gyakran kevergetve kb. 15 perc alatt összefőzzük. A margarint és a tábla csokit egy tálban megolvasztjuk, lehet ezt is gőz felet, én a mikrót használtam most, így gyorsabban elkészült. Végül a két krémet összekeverjük, beletesszük a rumaromát és hagyjuk hűlni, dermedni. Amikor már kellően kenhető, a legalsó lapot megkenjük a csokoládékrémmel, ráhelyezzük a meggyszemek egy részét, erre jön megint egy tortaszelet, csokoládékrém és ismét meggyszemek. A tetejére rákenjük a maradék krémet és egyenletesen eloszlatjuk úgy, hogy a torta oldalára is jusson. A habtejszínt felverjük, habzsákba tesszük, és ezzel díszítjük a torta tetejét. Néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése