Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. január 13., csütörtök

Gofri




·        40 dkg liszt
·        1 csomag sütőpor
·        1 csomag vaníliás cukor
·        3 tojás
·        12 dkg margarin
·        12 dkg cukor
·        ½ liter tej
·        csipetnyi só
·        1 citrom reszelt héja


A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet beletesszük egy keverőtálba és hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olvasztott margarint, sót, vaníliás cukrot, cukrot és a citrom héját. A langyos tejet fokozatosan adagolva az egészet jól összekeverjük, vigyázva arra, hogy a tészta csomómentes legyen.  A tojások fehérjét keményre verjük, és lazán beleforgatjuk a masszába. Azonnal süthetjük a gofrisütőben, kb. 4 perc alatt megsül. Pudinggal, tejszínhabbal, lekvárral tálaljuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése