Imádjuk a sajtokat, minden formában, de valahogy ezek a kis sajtgolyók eddig kimaradtak. Most készítettem először, hatalmas sikerrel, azóta kétszer sütöttem még az elmúlt napokban! :) Nagyon egyszerű elkészíteni, bármilyen mártogatós illik hozzá. Mi hárman tartárral ettük, a kicsi fiam barbecue szósszal. :)
Hozzávalók:
- 30 dkg sajt ( nálam trappista és vörös cheddar felesben)
- 3 db M-es tojás
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma ( opcionális, bár szerintem nagyon jó ízt ad neki)
- 3 púpos evőkanál liszt
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A sajtot lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, zúzott fokhagymát. Kicsit megsózzuk, vigyázzunk, mert a sajt eleve sós, majd ízlés szerint borsozzuk.
- Az egészet kézzel jól átgyúrjuk.
- Nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába hempergetjük.
- Legalább fél órára a hűtőbe tesszük, de legjobb egy órára.
- Végül forró, bő olajban, közepes lángon 4-5 perc alatt megsütjük. Sütés közben párszor átforgatjuk.
- Papírtőrlőre szedve hagyjuk enyhén kihűlni és már ehetjük is.
Jó étvágyat kívánok!
Hasonlót én is csináltam már, nagyon finomak! Guszták lettek amiket sütöttél, finom ebédetek vagy vacsorátok volt 😊.
VálaszTörlésNagyon guszták és milyen szép nagyok lettek! Szeretjük vagy inkább úgy mondanám hogy szeretem én is :)
VálaszTörlésMilyen gömbölyűek! Még sosem készítettem. Nagyon ügyes vagy.
VálaszTörlés