Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2012. március 22., csütörtök

Szilvás, diós lepény



1 bögre = 2 dl

·        1 bögre liszt
·        1 bögre joghurt
·        1 bögre cukor
·        2 csipetnyi só
·        1 csomag vaníliás cukor
·        ½ csomag sütőpor
·        3 tojás
·        kb. 10 szem szilva (lehet befőtt is)
·        néhány kanál málna vagy áfonyalekvár
·        fél maréknyi tört dió
·        fahéj

Ez egy nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető sütemény. A hozzávalókat egy tálban csomómentesen elkeverjük és a tésztát egy kivajazott 23-26 cm-es pite formába öntjük. A tetején elrendezgetjük a félbevágott szilvaszemeket, ha befőttet vagy fagyasztott gyümölcsöt használunk, előzőleg egy csapott evőkanál liszttel keverjük össze a szilvát, mert különben sok levet ereszt. Locsoljuk meg 3-4 evőkanál lekvárral, szórjuk meg két evőkanál cukorral és hintsünk meg bőven fahéjjal. 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Még melegen hintsük meg porcukorral.




7 megjegyzés:

  1. Ezt biztosan ki fogom próbálni, nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Szuper a blogod, gratulálok! Jövök még! :))))

    VálaszTörlés
  3. De jó itt nálad!Még csak most fedeztem fel a blogodat!Gyakori vendég leszek! :-)

    VálaszTörlés