Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2020. november 27., péntek

Gyrostál


Imádjuk a gyrost, gyakran ugrunk le a gárdonyi gyrososhoz, ahol szerintem az ország egyik legfinomabb gyrosát készítik. Itthon persze nem tudok pont olyat produkálni, de igyekszem. :)) Most  nem pitát sütöttem, hanem hasábkrumplival, tányéron tálaltam. A husi a megmaradt sültcsirke melle, töléletes felhasználása a maradéknak..:) Az öntetet szintén ízlés szerint készítsük el, nálunk  a joghurtos, fokhagymás vált be. 

Hozzáavalók:
  • maradék sült hús, nálam most csirkemell
  • ízlés szerinti fűszerek ( nálam mézes chilis fűszerkeverék)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerinti zöldségek: lilahagyma, uborka, paradicsom, lilakáposzta, aki az utóbbit nem szereti, jégsaláta
  • sült krumpli

Az öntethez:
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 mk kanál fokhagymakrém
  • só, bors
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 pici méz (kb fél kiskanál)
  • kb. fél dl tejszín

  1. A csirkemellet felkockázzuk, befűszerezzük, majd kevés olajon egy nagyobb serpenyőben megpírítjuk.
  2. A krumplit kisütjük. A zöldségeket ízlés szerint felvágjuk, daraboljuk.
  3. Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat. 
  4. Végül mindent egy tányérra halmozunk, meglocsoljuk az öntettel és mind megesszük! :)))





Jó étvágyat kívánok!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon csábítóan néz ki szívesen lekapkodnék 1-2 falatkát csak nem tudom hogy mivel kezdjem?:-))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta lett, szívesen megenném bármikor ebédre vagy vacsira 😄

    VálaszTörlés