Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. április 10., vasárnap

Juhtúrós puliszka



·        30 dkg  juhtúró
·        18 kanál kukoricadara
·        5 dkg füstölt húsos szalonna
·        6-7 baconszelet vagy kockákra vágott bacon/ húsos szalonna
·        1,5 liter víz
·        4 dl tejföl
·        2 csapott kiskanál só
·        1 kis fej hagyma (elhagyható)
·        olaj


  1. Egy fazékban felforraljuk a vizet a sóval és 4 evőkanál olajjal. A túrót villával áttörjük, a szalonnát kis kockákra vágjuk és kevés olajon gyakori kevergetéssel megpirítjuk, majd félretesszük.
  2. Mikor a víz forr, lassanként hozzáadjuk, hozzászórjuk a kukoricadarát, habverővel állandóan kevergetve, hogy ne csomósodjon össze. Ha mégis összecsomósodna, a robotgép habverővilláival segíthetünk rajta.  Miután belekerült az egész dara és simára kevertük, kis lángon 15-20 percig forraljuk, közben szinte állandóan kevergetni kell, különben leég az alja.
  3. Mikor főzzük, a puliszkának nem szabad keménynek lennie. Legyen könnyen keverhető, mikor már megfőtt, akkor is maradjon lágy, mert úgy lesz igazán finom. Ha úgy érezzük, hogy főzés közben keményedne, egy kis vizet adjunk még hozzá. Az elkészült étel melegen lágy, puha, de másnap, kihűlve szilárdabb lesz. 




4.    Egy tűzálló edényt vagy római tálat kiolajozunk, belesimítjuk a megfőtt puliszka felét, rászórjuk a túró felét, elosztjuk rajta a tejföl felét és megszórjuk a pirított szalonnakockákkal.
5.      Befedjük a megmaradt puliszkával, rátesszük a megmaradt túrót, tejfölt és a bacon szeleteket. Végül megszórjuk vékony hagymakarikákkal. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a baconszeletek megpirulnak. 



Több ételfotó készült, több alkalommal...:))


4 megjegyzés:

  1. Vera ez az étel az én egyik kedvencem. Én egy kicsit másként készítem, de be kell hogy valljam összefutott a nyál a számban :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon joo. A heten el is keszitem. persze jo sok sajttal! :)

    VálaszTörlés