Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2020. május 31., vasárnap

Tejszínes spenótos spagetti




Hozzávalók:

  • 20 dkg friss spenót
  • 2 natúr tubusos sajtkrém (200 g)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 3 dkg vaj
  • spagetti
  • koktélparadicsom ( elhagyható)

  1. A vajat felolvasztjuk egy nagyobb serpenyőben. Rádobjuk a felaprított spenótot, kb 1 dl vizet,  megsózzuk, hozzáadjuk  a zúzott fokhagymát és fedő alatt pár percig pároljuk.
  2. Amikor a spenót megfonnyadt, hozzáadjuk a sajtkrémet, tejszínt, megszórjuk borssal. Pár perc alatt összeforraljuk és a szósz készen is  van. 
  3. Enyhén sós vízben kifőzzük a spagettit, tányérra szedjük, rákanalazzuk a spenótos szószt. Koktélparadicsommal díszíthetjük. 








Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése