Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. szeptember 8., csütörtök

Csokoládéba mártott meggyes csemege



A tésztához:
·        40 dkg cukor
·        20 dkg margarin
·        2 tojás
·        2 kiskanál rumaroma
·        12 dkg kakaópor
·        ½ kiskanál sütőpor
·        ½ kiskanál szódabikarbóna
·        45 dkg liszt
·        csipetnyi só
·        1 üveg magozott meggybefőtt

A csokoládékrémhez:

·        2 dkg margarin
·        7 dkg étcsokoládé
·        ½ dl tej
·        12 dkg cukor
·        csipetnyi só





A margarint beletesszük egy nagyobb tálba és mikróban, vagy gőz felett felolvasztjuk, majd  belekeverjük a cukrot. Hagyjuk kihűlni, néha kevergessük meg, hogy jó krémes legyen. Miután langyosra kihűlt, tegyük bele a tojásokat és alaposan keverjük össze. Majd adjuk hozzá a sót, szódabikarbónát, sütőport, rumaromát valamint a kakaót. Minden adag után keverjük össze. Tegyük bele a lisztet és kézzel jól gyúrjuk össze.  Végeredményként a tészta merev és egy kicsit morzsolódó.
Egy másik tálkában gőz felett olvasszuk meg az étcsokoládét a margarinnal, tejjel, sóval együtt. Ha már olvadt, keverjük hozzá a cukrot is. Az állaga legyen sűrű, hogy ne nagyon folyjon le a meggyszemekről. Ha mégis lecsurog, az sem nagy baj, finom ropogós csoki lesz belőle .-)



Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, a sütőt melegítsük elő 200 fokra, légkeveréses módban 180 fokra. A masszából kézzel formáljunk dió nagyságú golyókat és kb 6-7 cm távolságra tegyük a sütőpapírra. Egy kissé lapítsuk meg, a közepébe hüvelykujjunkkal nyomkodjunk egy mélyedést és tegyünk bele egy-egy meggyszemet. Csurrantsunk rá annyi csokoládészószt, hogy a meggyet éppen befedje. Az előmelegített sütőben 12-15 percig süssük. Majd vegyük ki, ekkor még egy kicsit lágy, de ha kihűl, megszilárdul. Kívül enyhén ropogós, belül lágy, puha marad. Sütőpapírostul húzzuk át egy másik tepsire, vagy rácsra és hagyjuk ott kihűlni. Jöhet a második adag, ugyanígy elkészítve.


Kb. 35-40 db. lesz ebből az adagból. Sütőpapírral bélelt fém dobozban napokig friss marad. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése