Szeretjük a rizses ételeket, gyakran készítem ezt is. Sokféle módon készíthető, én most borsót is tette bele. A hús is variálható, pulyka vagy csirke combból is nagyon finom! A rizst most együtt főztem a husival, kevésbé bátrak csinálhatják úgy is, hogy külön főzik meg a rizst és a végén keverik össze a pörkölttel.
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéslapocka vagy sovány tarja
- 2 nagy fej hagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg borsó (nálam fagyasztott)
- só, bors, csipetnyi majoránna
- 25 dkg rizs (nálam két zacskó előfőzött )
- Elkészítjük a pörkölt alapot. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, paprikát, zúzott fokhagymát. Néhányszor átkeverjük, majd rádobjuk a felkockázott husit is.
- Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és kevés majorannával. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
- Amikor a hús már csaknem puha, hozzáadjuk a zöldborsót is, tényleg pár perc elég neki. Az elfőtt vizet pótoljuk. Ha szükséges, utánaízesítünk. Én általában sózni szoktam, a rizs elég sokat felvesz.
- Végül hozzákeverjük az előfőzött rizst, és takarékon további 7-8 percig, fedő alatt főzzük. Majd elzálrjuk a tüzet és hagyjuk még 10 percig állni, hogy a rizsszemek magukba szívják a szaftot.
- Végül az egészet lazán átkeverjük, savanyúsággal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése