Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2020. június 18., csütörtök

Bácskai rizses hús




Szeretjük a rizses ételeket, gyakran készítem ezt  is. Sokféle módon készíthető, én most borsót is tette bele.  A hús is variálható, pulyka vagy csirke combból is nagyon finom! A rizst most együtt főztem a husival, kevésbé bátrak csinálhatják úgy is,  hogy külön főzik meg a rizst és a végén keverik össze a pörkölttel.

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéslapocka vagy sovány tarja
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg borsó (nálam fagyasztott)
  • só, bors, csipetnyi majoránna
  • 25 dkg rizs (nálam két zacskó előfőzött )

  1. Elkészítjük a pörkölt alapot. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, paprikát, zúzott fokhagymát. Néhányszor átkeverjük, majd rádobjuk a felkockázott  husit is.
  2. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és kevés majorannával. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi és fedő alatt majdnem puhára pároljuk. 
  3. Amikor a hús már csaknem puha, hozzáadjuk a zöldborsót is, tényleg pár perc elég neki. Az elfőtt vizet pótoljuk. Ha szükséges, utánaízesítünk. Én általában sózni szoktam, a rizs elég sokat felvesz. 
  4. Végül hozzákeverjük az előfőzött rizst, és takarékon további  7-8 percig, fedő alatt főzzük. Majd elzálrjuk a tüzet és hagyjuk még 10 percig állni, hogy  a rizsszemek magukba szívják a szaftot.  
  5. Végül az egészet lazán átkeverjük, savanyúsággal tálaljuk. 

 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése