Hozzávalók kb. 10-12 db palacsintához:
- 20-25 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 dkg olvasztott vaj
- kb. 4 dl folyadék (1/4 buborékos ásványívíz, 3/4 tej)
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 2 db L-es tojás
- kb. 8 dkg vaj
- 5 evőkanál cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kiskanál vanília aroma vagy 2 zacskó vaníliás cukor
Az öntethez:
- 2 dl tejszín, nálam laktózmentes (Lidl)
- 3-4 evőkanál cukor
- 2 tojás
- A hozzávalókból egy sűrűbb palacsintatésztát keverünk, majd egy serpenyőben kisütjük a szokásos módon.
- A töltelékhez kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a vajjal, cukorral, vaníliás cukorral vagy aromával, hozzáadjuk a villával összetört túrót, belereszeljük a citrom héját, majd óvatosan a felvert fehérjehabot is hozzákeverjük.
- A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, majd 3 részre vágjuk.
- Egy hőálló piteformát kivajazunk, nálam ovális, majd a palacsintadarabokat a vágott felükkel felfelé egymás mellé, egymást félig fedve rendezgetjük.
- Az öntethez a tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejszínt és az egészet ráborítjuk a palacsintákra. Villával kicsit átmozgatjuk, hogy az öntet mindenhova jusson.
- 180 fokos előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
- Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése