Hozzávalók kb. 10 db palacsintához:
- kb 35-40 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 dkg olvasztott vaj
- kb. 5-6 dl folyadék (1/4 buborékos ásványívíz, 3/4 tej)
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 1 tojás
- 5 evőkanál cukor
- csipetnyi só
- 1 citrom reszelt héja(elhagyható)
- 1 kiskanál vanília aroma vagy 2 zacskó vaníliás cukor
- 1 evőkanál tejföl
Az öntethez:
- 2 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 tojás
- 1 vaníliás cukor vagy egy kiskanál vanília aroma
- A hozzávalókból egy sűrűbb palacsintatésztát keverünk, majd egy serpenyőben kisütjük a szokásos módon.
- A töltelékhez összekeverjük a villával áttört túrót, hozzáadjuk a tojást, cukrot, aromát, reszelt citromhéjat, ha ez nincs pár csepp citromlevet, tejfölt és krémesre keverjük.
- A már megsült palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, majd 2 részre vágjuk.
- Egy hőálló piteformát vagy tepsit kivajazunk, majd a palacsintadarabokat a vágott felükkel felfelé egymás mellé, egymást félig fedve rendezgetjük.
- Az öntethez a tojást elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, ha maradt egy kis vanília aroma azt is, és az egészet ráborítjuk a palacsintákra. Villával kicsit átmozgatjuk, hogy az öntet mindenhova jusson.
- 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
- Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése