Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. január 12., szerda

Töltött kifli


·      


·        500 g liszt,
·        1 dl olaj vagy 5 dkg lágy vaj
·        1 ek só,
·        1 kk cukor,
·        kb. 270 ml tej,
·        25 g élesztő, vagy 1 tasak szárított
·   
·       1 tojás
20 dkg reszelt sajt


A töltelékhez: szeletelt sonka vagy bacon, szeletelt sajt, 1 tojás a lekenéshez

 A  szokásos módon készítjük a tésztát. 1 dl tejet a cukorral megmelegítünk és beletesszük az élesztőt majd félre tesszük. A lisztet egy tálba szitáljuk, a felfutott élesztőt ráöntjük, hozzátesszük a langyosra melegített tejet, a tojást, az olajat és a sót. Lágy és ruganyos tésztát gyúrunk, majd letakarjuk és kb. fél órát kelesztjük.
A megkelt tésztát 4 egyenlő részre vágjuk. Egyenként kör alakúra nyújtjuk, és tésztánként 6 cikkre vágjuk. Sonkát és sajtot teszünk mindegyik cikk szélesebb végére. Feltekerjük kis kifliknek, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük ,  megkenjük tojással ,megszórjuk reszelt sajttal és 170 fokos előmelegített sütőben 20 -25 percet sütjük.

Töltelék másként: 1 nagy doboz vagdalthús konzerv, 1 kis fej hagyma,  só, bors, 1-2 teáskanál mustár, 1 kis doboz májkrém, 2-3 ek. tejföl, reszeltsajt
Késes robotgéppel szoktam krémesre keverni. Beleteszem az apróra vágott hagymát, vagdalthúst és az összes többi hozzávalót. 1 perc alatt eldolgozza, de  kézzel is ki lehet keverni.

Gombás töltelék: 2-3 tejbe áztatott zsemle, egy konzerv gomba, ( nem kell csak kb a fele) 10 dkg sonka vagy bacon, só, bors, egy kis fej apróra vágott hagyma, petrezselyem. A hagymát egy kis olajon megpirítjuk, rátesszük az apróra vágott gombát és néhány percig pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott bacont is és még néhány percig pároljuk, sütjük. Ezután összekeverjük a tejben áztatott zsemléhez, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk. Friss petrezselymet is adhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése