Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2012. január 28., szombat

Sonkás gombás muffin



·         25 dkg finomliszt
·        2 tojás
·        12 dkg gomba (szár  nélkül)
·        15 dkg füstölt sonka
·        kb. 3 evőkanál olaj
·        1 csapott evőkanál só
·        bors, morzsolt majoránna
·        fél csokor petrezselyem zöld
·        kb. 15 dkg reszelt sajt
·        2 dl tej
·        1 csomag sütőpor 

·       margarin a forma kikenéséhez


A gombát megtisztítjuk, megmossuk, félbevágjuk, majd vékonyan szeleteljük. A sonkát kis kockákra vágjuk és egy kevés olajon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott  hagymát, üvegesre pároljuk. Majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, majoránnát, apróra vágott petrezselymet. Fedő alatt 4-5 perc alatt puhára pároljuk, majd a fedőt levéve addig pároljuk tovább, hogy a levét elfője. Ha elkészült, félretesszük hűlni.




A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffin formákat kikenjük margarinnal. .Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a sütőport. Egy kis tálban a felvert tojással elkeverjük a tejet, majd a száraz keverékbe öntjük, lazán csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a hagymás gombás sonkás ragut  és könnyedén átkeverjük. Sűrű, de még folyékony állagú tésztát kapunk.  A masszát formákba öntjük, tetején megszórjuk reszelt sajttal és  25-30 alatt aranybarnára sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése