Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. június 7., kedd

Barnasörben sült sertéstarja paradicsomos padlizsánraguval, sütőben sült petrezselymes újkrumplival


·        8 szelet csont nélküli sertéstarja
·        0,5 liter barna sör
·        só, bors
·        4 gerezd zúzott fokhagyma
·        olaj

A tarjaszeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, és néhány kanál olajjal összekeverjük. Lefedve legalább egy órán át pihentetjük ebben a pácban. Ha a fűszerek jól átjárták a húst, egy serpenyőben  2-3 perc alatt kevés olajon a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd egy nagyobb tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A serpenyőben megmaradt zsiradékot felöntjük a barna sörrel, majd az egészet ráöntjük a húsokra. Alufóliával lefedjük, és kb. 50 percre betesszük a sütőbe. Ezután levesszük a fóliát és  zsírjára sütjük a húst.  Belül puha, omlós, kívül ropogós húst kapunk. 

·        1 nagyobb padlizsán
·        1 vöröshagyma
·        4 lilahagyma
·        2 gerezd fokhagyma
·        néhány evőkanál olaj
·        1 konzerv hámozott egész paradicsom
( kb. 250 g. töltőtömeg)
·        egy csipet morzsolt majoránna
·        5-6 friss bazsalikomlevél
·        só, bors
·        1 evőkanál cukor
·        kb. 1,5  dl barna sör

 A padlizsánt meghámozzuk, a hagymával együtt kb. 2x2 cm-es  kockákra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk,és egy kicsit megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, jól összekeverjük, vigyázva arra, nehogy a foghagyma megégjen. Ezután megszórjuk majoránnával, majd beletesszük a padlizsánt, sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön néhány percig pirítjuk. Majd hozzáöntjük a barma sört és lefedve puhára pároljuk. Ha megpuhult, hozzákeverjük a a paradicsomkonzervet, az apróra vágott bazsalikomot és ízlés szerint cukorral utána ízesítjük. Egyszer fellobbantjuk és már tálalhatjuk is.

·        1 kb újburgonya
·        1 csokor petrezselyem
·        só, bors
·        3-4 evőkanál olaj

Az újkrumplit megmossuk, egy késsel lekapargatjuk a héját, majd karikákra vágjuk. Beletesszük egy hőálló, vagy római tálba, megsózzuk, borsozzuk, összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmelés az olajjal.  Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 percet lefedve pároljuk, majd a fedőt levéve aranybarnára sütjük. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése