Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. január 27., csütörtök

Túrós pogácsa

" Tegnap sütöttem először ezt a pogácsát, és amilyen egyszerű elkészíteni, olyan nagyon finom lett. Szinte percek alatt elfogyott, azt hiszem legközelebb duplázni fogom az adagokat."




·        30  dkg liszt
·        25 dkg tehéntúró
·        25 dkg margarin
·        1,5 csapott evőkanál só
·        ½ csomag sütőpor
·        1 tojás
·        1 tojás a kenéshez


A szobahőmérsékletű lágy margarint egy tálban összegyúrjuk a liszttel, hozzáadjuk a sütőport,  tehéntúrót, a tojást és sót. Jól összegyúrjuk, majd lisztezett deszkára tesszük. Kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, félbehajtjuk, majd ismét hajtunk rajta egyet, ezután ismét kinyújtuk. Ezt megismételjük még egyszer. Majd kis pogácsaszaggatóval vagy egy kis pohárral pogácsákat szaggatunk, rátesszük sütőpapírral bélelt tepsire és a tetejét lekenjük az előzőleg felvert tojással. Ebből az adagból két tepsi pogácsa lesz. 220 fokra előmelegített sütőbe ( hőlégkeveréses sütőben 200 fok) tesszük és 15 perc alatt aranysárgára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése