Csenger egyik kedvenc desszertje, gyakorlatilag bármikor, bármennyit képes betermelni! :) Mostanában én sütöm hozzá a kifliket, így sokkal lágyabb, foszlósabb. Magát a gubát nem szoktam túlcifrázni, próbáltam már mindenféle tuninggal, sütőben sütve, mazsolával, tojáshabbal....nálunk ez a rém egyszerű változat vált be. Kifli, nyakonöntve forralt tejjel, megszórva mákos cukorral, vanília öntettel tálalva :))) Teljesen pontos adagokat most nem tudok adni, általában érzésre megy. A lényeg, hogy csak annyi tejet öntsünk a kiflikre, amennyit biztosan fel tudnak szívni.
A kifli receptjét ITT találjátok!
Hozzávalók:
- 7-8 kifli
- 6- 7 dl tej
- kb. 80 g darált mák
- 80 g cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja (opcionális)
A vaníliaöntethez: 1 zacskó vaníliás pudingpor, 4 evőkanál cukor, 8 dl tej
- A kifliket karikákra vágjuk. Ha frissen sütött kiflikből készítjük, mindenképp várjuk meg, míg a kiflik teljesen kihűlnek, csak utána karikázzuk fel.
- A tejet forraljuk fel, a mákot keverjük össze a kétféle cukorral.
- A kiflikarikákat rakosgassuk egy nagyobb tálba, nálam kerek jénai, locsoljuk meg a tejjel, jól keverjük át, hogy a tejet teljesen magába szívhassa. Szórjuk meg reszelt citromhéjjal.
- Végül a pudingporból készítsük el az öntetet és még melegen tálaljuk.
De jól néz ki ez a mákos guba, nagyon finom lehetett a saját sütésű kiflikkel!
VálaszTörlésNagyon helyes a lányod ebben a szép sárga repcemezőben 😊
Köszönöm szépen Katalin!🙂
Törlés