Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2012. február 21., kedd

Sajtos gombás szalonnás omlett




·        8 tojás
·        4 gomba
·        8-10 dkg erdélyi szalonna
·        1 közepes fej vöröshagyma
·        ½ kápia paprika vagy pritamin
·        2 gerezd fokhagyma
·        1 dl tej vagy főzőtejszín
·        só, bors, csipetnyi morzsolt majoránna
·        10 dkg reszelt sajt a tetejére
·        olaj


A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A gombát megtisztítjuk, jól megmossuk, majd felszeleteljük nem túl vékonyan. A paprikát felszeleteljük 1 cm-es csíkokra. A szalonnát kb. fél cm-es csíkokra vágjuk és egy teflon serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és gyakori kevergetéssel üvegesre pároljuk. 




 Ezután beletesszük a zúzott fokhagymát, gombát, paprikát sózzuk, borsozzuk, meghintjük egy csipetnyi majoránnával, átkeverjük és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Közben a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet és megsózzuk. Ezután a tojásokat hozzáadjuk a gombás hagymás szalonnás alaphoz, egyszer átkeverjük, majd takarékon lefedve kb. 10-14 perc alatt megsütjük. Kevergetni többet nem szabad. Ha a teteje már szilárd, levesszük a tűzről és megszórjuk reszelt sajttal.
Jó étvágyat kívánok!




3 megjegyzés:

  1. Kinézetre is fantasztikus, ízgazdag omlettet készítettél, nálunk is sokszor készül gyors vacsoraként. Nagyon ínycsiklandó:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Nálunk is gyakran kerül az asztalra, mindenféle variációban, attól függ, hogy éppen mi lapul a hűtőben :-)

      Törlés
  2. Nagyon köszönöm az ötletet. Isteni finom, mutatós és egyben laktató :)

    VálaszTörlés