Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2012. február 16., csütörtök

Áfonyás tiramisu



·        kb. ½ kg babapiskóta ( 40 db)
·        50 dkg mascarpone
·        4 tojás
·        10 – 12 evőkanál cukor
·        2 csomag vaníliás cukor
·        1 csipetnyi só
·        Kávé + 3 evőkanál cukor
·        két kiskanál rumaroma
·        cukrozott, illetve natúr kakaópor
·        áfonyadzsem

Ez volt az első édesség, amit életemben először el tudtam készíteni. Azóta is nagy híve vagyok, sok variációt kipróbáltam, de az igazi számomra az, amikor nagyon lágy, krémes, omlós. Ebből persze következik, hogy tálaláskor igencsak szétesik és fotózni sem könnyű, de az íze kárpótol mindenért. 

A tojásokat szétválasztjuk, a tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és utána belekeverjük a mascarponét is. A fehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk, majd a két krémet lazán összekeverjük. Mivel nálunk a gyerekek is nagyon szeretik, ezért kevés kávéból  kb. 4 dl. kávét főzök, hozzáadom a cukrot, rumaromát, majd ha kihűlt elkezdem beleáztatni a babapiskótákat. Oldalanként 1-2 másodpercig áznak, aztán kiveszem őket és lerétegezem egy tálba. Erre jön a tojásos mascarponés krém fele, majd bőven megszórom mindkét kakaóorral. Ismét jön egy réteg piskóta, krém, tetejére kakaó. Lefedve a hűtőbe tesszük legalább fél napig. Tálaskor a tetejét megszórjuk kevés kakaóval, és rácsöppentünk egy két kiskanál áfonyadzsemet.

3 megjegyzés:

  1. Fantasztikusan néz ki, én is imádom az ilyen édességeket. Krémes, lágy és még áfonyás is, akkor én már olvadok is:)

    VálaszTörlés
  2. trollanyuval egyetértésben, fantasztikus, és az ember legszívesebben belekanalazna!:) Gyönyörű a tányérod!!

    VálaszTörlés
  3. Szia Tücsi!

    Köszönöm szépen kedves szavaid! Ez a kedvenc tányérom, szinte minden édességet ezen fotózok :-) Köszöntelek az oldalon!

    VálaszTörlés