A kefíres lángos mellett ezt a hagyományos receptet szoktam még használni, mindkettőt nagyon szeretjük. Az eredeti receptet Limaránál olvastam.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- két kiskanál só
- csipetnyi cukor
- 3 dkg friss élesztő
- kb 4 dl langyos víz
- 2 evőkanál olaj
Tejföl, sajt, fokhagyma a tetejére.
- Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukrozott langyos vízben.
- A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, sót, a maradék langyos vizet. Robotgéppel elkezdjük dagasztani, majd amikor a tészta összeállt, hozzáadjuk a 2 kanál olajat is.
- Lágy, még enyhén ragacsos tésztát kapunk. Letakarva a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát ágyúrjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk és gombócokat formázunk. Én egy olajjal megkent tálcára szoktam sorakoztatni őket, és még 5 percig pihentetem. Ha túl sokat kelesztjük, sütés közben nagyon megszívja magát olajjal.
- A gombócokat olajos kézzel óvatosan kinyújtjuk, majd bő olajban, közepes lángon kisütjük. A hólyagos lángos titka, hogy a szélét néhányszor megemelgetjük és helyenként a tésztát megpróbáljuk az olaj alá nyomkodni. Én egy hosszú húsfogót szoktam használni. :)
- A kisült lángosokat papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges olajat, majd ízlés szerint tálaljuk. Nálunk még mindig a hagyományos, fokhagymával megkent, sajtos tejfölös a menő! :)))
Nagyon guszták lettek! Nálunk is kedvenc a lángos, főleg hogy a férjem süti, és nem nekem kell 😊😊
VálaszTörlésOh, akkor neked isteni dolgod van! Én sütni utálom a legjobban, minden tiszta olaj..de hát, imádjuk!🙂🙂
TörlésNagyon guszta az elmúlt héten sütöttem én is de most is szívesen elfogadnám. Nagyon aranyos a blogfejléced gondolom a lánykád van a képen?
VálaszTörlésKöszönöm Éva, igen, ő!🙂🙂
TörlésÓ, de elfogadnám most én is! A lánykád csuda édes!
VálaszTörlés