Nagyon szeretjük a rakott, csőben sült egytálételeket. Ez a nokedlis változat teljesen új, de isteni finom! Sokféleképpen variálható, legközelebb zöldséget is teszek bele, zöldbabbal pl. nagyon el tudom képzelni.
Hozzávalók a nokedlihez:
- 40 dkg liszt
- 2 tojás
- só
- víz
Hozzávalók a húsos raguhoz:
- 50 dkg darált hús, nálam most marha, sertés vegyesen
- 1 fej vöröshagyma
- 5-10 dkg bacon (ízlés szerint)
- 2 gerezd fokhagyma vagy fokhagymakrém
- só, bors
- csipetnyi majoránna
- két csipetnyi őrölt pirospaprika
- kevés olívaolaj
Továbbá 1 nagy pohár tejföl és reszelt sajt a tetejére. ( ízlés szerint tegyünk bele, én 2/3at használtam fel, de így utólag elbírta volna az egészet)
Elkészítés:
- Először a ragut készítjük el. A bacont felkockázzuk és kevés olajon pirítani kezdjük. Kis idő után hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a daráltúst, fehéredésig kevergetve pirítjuk, sózzuk, majd hozzáadjuk a fűszereket is. Felöntjük annyi vízzel ami éppen ellepi, majd takarékon fedő alatt kb 20 percig pároljuk.
- Közben a szokásos módon elkészítjük a nokedlit. A lisztet, tojást, sót egy tálba tesszük és annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Sós, forró vízbe adagonként szaggatjuk, kifőzzük. Tálba szedve hagyjuk kissé kihűlni.
- A ragut addig főzzük, míg a leve elpárolog. Után belekeverünk 1-2 kanál tejfölt.
- A nokedlihez keverünk jó pár kanálnyi tejfölt, enyhén megsózzuk.
- Végül a nokedlit és a ragut egy nagy hőálló tálban rétegezzük. A nokedlit háromfelé osztjuk gondolatban.....Alulra a tejfölös nokedli, a ragu fele, ismét nokedli, a maradék ragu és kevés noki a tetejére.
- Végül megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt enyhén megpirul.
Ezt jól kitaláltad nagyon guszta! Tudnám szeretni akár zöldséggel is:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva, legközelebb mindenképp kipróbálom zöldségekkel is. :)
TörlésNagyon finomat sütöttél, ezt most én is elfogadnám ebédre 😋!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Kati! :)
TörlésNagyon jól néz ki. Szeretjük a nokedlit mi is.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Ani! :)
Törlés