Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2012. február 22., szerda

Füstölt húsos kolbászkrémmel töltött hústekercs



·        1 kg csont nélküli rövid karaj
·        15 dkg nyers, füstölt hús (comb, tarja)
·        10 dkg lángolt kolbász
·        5 dkg főtt császárszalonna
·        kb. 3  evőkanál tejföl
·        1 közepes fej vöröshagyma
·        1 kápia paprika vagy ½ pritamin
·        só, bors
·        4 gerezd fokhagyma
·        olaj a sütéshez

A karajt a rövidebb oldalára fektetjük és egy éles késsel kb. 1 cm vastagon kifejtük, hogy egy hosszú lappá ki tudjuk teríteni. A kész húslapot félbevágjuk, hogy két kisebb tekercset készíthessünk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük zúzott fokhagymával és legalább 2 órán keresztül pihentetjük. 

 Közben elkészítjük a kolbászkrémet. A hozzávalókat kockákra vágjuk és húsdarálón ledaráljuk. Belekeverjük a tejfölt, az apróra vágott vöröshagymát és a kis kockákra vágott pritamint. Ezt a tölteléket rákenjük a kifejtett húslapokra, majd feltekerjük és hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és 2-3 perc alatt a tekercs minden oldalát megpirítjuk. Hőálló tálba vagy tepsibe helyezzük, hozzáadjuk a serpenyőben maradt zsiradékot, felöntjük 1 dl vízzel és fóliával lefedve 180 fokos sütőben 70-80 percig pároljuk. Utána levesszük a fóliát, ha túl sok szaftot eresztett, akkor azt leöntjük róla és néhányszor saját zsírjával meglocsolva pirosra pirítjuk. Ez kb. további 20-25 perc. Francia saláta illik mellé, de kínálhatjuk burgonyapürével, savanyúsággal is.

Jó étvágyat kívánok!



2 megjegyzés:

  1. Hú, ez annyira jól néz ki!
    Tetszik a blogod is... most nincs sok időm nézelődni nálad, pedig szívesen tenném, mert sok fincsi dolgot látok ám itt. Jövök máskor is! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm.
    Örülök, ha benézel hozzám :-)

    VálaszTörlés