Ipari mennyiségben fogy nálunk ez az édesség, így kikísérleteztem a házi variációt. Rengeteg raffaello recept van a neten, nálunk ez vált be. Lágy, krémes, nem túl tömény. Komolyan mondom, szerintem finomabb mint a bolti! :)) Nagyon könnyű elkészíteni, ebből a mennyiségből kb 20-25 db lesz.
Hozzávalók:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3,5 dl tej
- 14 dkg cukor
- 12 dkg puha vaj
- 15 + 5 dkg kókuszreszelék
- hántolt mandula
Ha nem sikerül hántolt mandulát szerezni, semmi gond, jó a sima is. Ebben az esetben a mandulaszemeket pár percig 2 dl forró vizbe áztatjuk, utána könnyedén le tudjuk húzni a héját.
- A pudingot megfőzzük a szokásos módon. A pudingport a cukorral, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet. Takarékon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Én egy dupla falu edénykében szoktam készíteni, így biztosan nem ég le.
- A pudingot hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzákeverjük a puha vajat és a 15 dkg kókuszreszeléket. Jól kikeverjük, majd hideg vizes lábosba állítva hagyjuk teljesen kihűlni, néhányszor átkeverjük. Ha kihűlt 1-1,5 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy kézzel jól formázható masszát kapjunk.
- A masszából golyókat formázunk, a közepébe tesszünk 1-1 szem mandulát.
- Végül a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk és muffin papírokba rendezgetjük. Tálalásig a hűtőben tároljuk.
De fincsik lehetnek! Imádnám 😊
VálaszTörlés