Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2012. március 5., hétfő

Zakuszkás omlett




·        7 tojás
·        1 dl tejszín
·        3-4 evőkanál zakuszka
·        7-8 dkg reszelt sajt a tetejére
·        olaj vagy zsír



Mivel a zakuszka eleve tartalmazza a zöldségeket és a fűszereket, ez az omlett nagyon hamar és egyszerűen elkészíthető. Egy serpenyőben kevés olajon vagy zsíron átfuttatjuk a zakuszkát, éppen csak annyira, hogy egyszer rottyanjon. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejszínt és enyhén megsózzuk. Ezután a tojásokat hozzáadjuk a zakuszkához, lazán átkeverjük, majd takarékon lefedve kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Kevergetni többet nem szabad. Ha a teteje már szilárd, levesszük a tűzről és megszórjuk reszelt sajttal.
Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése