Imádom a káposztás ételeket, ez az egyik kedvecem, nem is értem eddig miért maradt ki a receptek közül...:) Sajnos a fiúk nem szeretik, de Bíborka annál inkább. :)
Hozzávalók:
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 80 dkg tarja
- kb. 30-40 dkg füstölt oldalas
- só, bors, pirospaprika
- 2-3 babérlevél
- őrölt kömény ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- pár evőkanál olaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- Először elkészítjük a pörköltalapot. Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
- Beledobjuk a felkockázott tarját, majd pár keveréssel fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk 1-2 csapott evőkanál pirospaprikával, ízlés szerint pár csipetnyi köménnyel. Jól átkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Beletesszük a babérlevelet és a csontok mentét feldarabolt oldalast is.
- Fedő alatt félpuhára pároljuk a húst, majd hozzáadjuk a káposztát is. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi és az egészet puhára főzzük. Hústól, káposztától függően 1,5 - 2 óra. Időnként egy fakanállal lazán átforgatjuk, az elfőtt vizet igény szerint pótoljuk.
- Friss kenyérrel, tejfőllel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Ez is egy nagyon finom ebédetek volt 😊
VálaszTörlésKöszönöm szépen Katalin!😘🌼
Törlés