Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2022. június 9., csütörtök

Meggyes brownie


 

Bíborka egyik nagy kedvence  a brownie, most megszórtam egy kis meggyel, szerintem így sokkal finomabb, mint simán... :) 


Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsoki
  • 3  M-es tojás
  • 12 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 20 dkg vaj
  • csipetnyi só
  • 30 dkg meggy (nálam most befőtt)


Elkészítés:

  1. A vajat felkockázzuk, beletesszük egy hőálló tálba. Hozzáadjuk a felkockázott csokit is, és mikróban  2-3 perc alatt megolvasztjuk. Utána jól átkeverjük. Ha nincs mikró, akkor gőz felett.
  2. Belekeverjük a cukrot, rumaromát, picit megsózzuk.
  3. Miután a csokis, cukros vaj langyossá hűlt, egyenként hozzákeverjük a tojásokat. 
  4. Majd adagonként a lisztet is hozzáadjuk, csomómentesre keverjük.
  5. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. 
  6. A tésztát belesimítjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, megszórjuk meggyel és 170 fokon légkeveréses sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha  a teteje már megszilárdult, de a belseje még lágy. Ha túlsütjük, száraz lesz.
  7. A tepsiben hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük. 

 




Jó étvágyat kívánok!

Verus

 

4 megjegyzés: