Bíborka egyik nagy kedvence a brownie, most megszórtam egy kis meggyel, szerintem így sokkal finomabb, mint simán... :)
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsoki
- 3 M-es tojás
- 12 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 2 evőkanál rumaroma
- 20 dkg vaj
- csipetnyi só
- 30 dkg meggy (nálam most befőtt)
Elkészítés:
- A vajat felkockázzuk, beletesszük egy hőálló tálba. Hozzáadjuk a felkockázott csokit is, és mikróban 2-3 perc alatt megolvasztjuk. Utána jól átkeverjük. Ha nincs mikró, akkor gőz felett.
- Belekeverjük a cukrot, rumaromát, picit megsózzuk.
- Miután a csokis, cukros vaj langyossá hűlt, egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
- Majd adagonként a lisztet is hozzáadjuk, csomómentesre keverjük.
- A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
- A tésztát belesimítjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, megszórjuk meggyel és 170 fokon légkeveréses sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje már megszilárdult, de a belseje még lágy. Ha túlsütjük, száraz lesz.
- A tepsiben hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük.
Nagyon guszta és igen finom lehet meggyel még talán nekem jobban is csúszna!
VálaszTörlésKöszönöm szépen. 🙂🥰
TörlésLehet belőle kérni? 😋😆
VálaszTörlésPersze, nyisd az ablakod Kati!🙂
Törlés