Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2012. február 17., péntek

Tejszínes gombás burgonyafelfújt csirkemellel




·        1 kg burgonya
·        4 nagy fej gomba
·        4 fej vöröshagyma
·        1 csirkemell (50 – 60 dkg)
·        5  tojás
·        3 dl főzőtejszín
·        2-2,5 dl tejföl
·        só, bors, fokhagyma granulátum
·        fél csokor petrezselyem zöld, vagy szárított petrezselyem
·        20 dkg reszelt ementáli vagy trappista sajt
·        olaj a sütéshez


A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük 2-3 csipetnyi fokhagyma granulátummal és legalább egy óráig pihentetjük.  Azért nem használtam friss fokhagymát, hogy a sütés közben ne égjen meg.

A krumplikat héjában megfőzzük, meghámozzuk és kb. fél cm-es karikákra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, vékonyan felkarikázzuk, majd egy kevés olajon üvegesre pároljuk, enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, félbevágott, felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt közepes lángon 5 percig pároljuk, majd félretesszük.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a csirkemell darabkákat hirtelen megsütjük. 






A tojásokat egy tálban felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, tejfölt, sózzuk, ízesítjük borssal, petrezselyemmel, fokhagymával és belekeverjük a reszelt sajt felét is.
Előveszünk egy felfújtformát, vagy egyéb hőálló tálat és elkezdjük lerakni a hozzávalókat. Legalulra elrendezgetjük a krumplikarikákat, erre jön a hagymás gombás ragu, majd a csirkemell. Erre ráöntjük a tejszínes sajtos keveréket és tetejére rászórjuk a maradék sajtot.
180 fokon sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése