Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2011. március 22., kedd

Szardíniás zöldbabos gombás pizza




·        egy konzerv olajos szardínia
·        1/2 konzerv szeletelt gomba
·        1/2konzerv vágott zöldbab
·        egy kis fej hagyma
·        10-15  dkg vékony szeletekre vágott csülöksonka
·        15 dkg reszelt sajt
·        két csipetnyi morzsolt oregánó
·        paradicsomos pizzamártás

½ kg lisztből és a többi hozzávalóból elkészítjük a pizzatésztát. Nyújtás után ráhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire és megkenjük a paradicsomos mártással. Ráhelyezzük a sonkaszeleteket, majd a zöldbabot, gombát is. A szardíniákat egy kistányéron egy villával enyhén feldaraboljuk, majd azt is elrendezgetjük a tésztán. Ezután az egészet megszórjuk a reszelt sajttal, és a vékony karikákra vágott hagymával. Végül megszórjuk a morzsolt oregánóval és behelyezzük a 220 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 20 perc alatt készen van. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése