Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2011. január 29., szombat

Kókuszgolyók




·        50 dkg háztartási keksz
·        10 dkg margarin
·        6 evőkanál cukor
·        2 evőkanál kakaó
·        1 üveg meggybefőtt
·        kb 8 evőkanál sárgabaracklekvár
·        2 evőkanál rumaroma
·        100 g kókuszreszelék

A kekszet ledaráljuk és egy nagy tálba tesszük. Én a kézzel tekerős diódarálomat használtam erre a célra, nagyon jól bevált. A margarint felolvasztjuk, majd a kekszkeverékhez adjuk a cukorral, kakaóval együtt. Átkeverjük, kézzel össze is gyúrhatjuk egy kicsit, majd hozzáadjuk a meggybefõtt levét, a rumaromát és a baracklekvárt. Az adagolásnál figyeljünk arra, hogy inkább fokozatosan adagoljunk, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Ha túl kemény, akkor lazíthatjuk még meggylével vagy lekvárral. Nedves kézzel golyókat készítünk belőle, a közepébe beleteszünk egy meggyszemet és utána egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. Ha szükséges fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, míg megkeményedik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése