Ezt a sütit ismét Csenger sütötte! Én ritkán készítettem muffint, nem tartozik a kedvenceim közé, de a tojáslikőrös, krémes változat isteni finom volt. :)
Ezután felteszem a jól sikerült receptjeit, a jobb oldali sávon külön címszó alatt megtaláljátok majd a süteményeket, amiket ő készített.
Hozzávalók 12 db-hoz:
- 5 tojás
- 20 dkg vaj
- 22 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 6 cl tojáslikőr
- csipetnyi só
A krém hozzávalói:
- 3 cl tojáslikőr
- 2 dl habtejszín (nálam Hulala)
- 1 csomag vaníliás cukor
Vaj és liszt a muffin tepsi kikenéséhez.
- A sütőt melegítsük 175 fokra, a muffin tepsit kenjük ki vajjal és szórjuk meg liszttel.
- A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük kemény habbá és felhasználásig tegyük a hűtőbe.
- A vajat mikróban vagy egy kis edényben a gáztűzhelyen olvasszuk fel. A tojássárgát keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a tojáslikőrt, sót is. Kanalanként keverjük hozzá a lisztet is, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat. Végül laza mozdulatokkal forgassuk bele a felvert tojáshabot is.
- A tésztát kanalazzuk a forma mélyedéseibe és tegyük az előmelegített sütőbe. 20-22 perc alatt süssük aranybarnára.
- Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
- A krémhez adjuk hozzá a tojáslikőrt a habtejszínhez, keverjük bele a vaníliás cukrot, majd gépi habverővel verjük keményre.
- A kihűlt muffinokat vágjuk félbe és kanalazzunk mindegyikbe egy-egy adag habot.
Ismét ügyes volt a fiad, büszke lehetsz rá! Fincsi kehetett ez a süti is 😊
VálaszTörlésKöszönöm Katalin, rém büszke vagyok rá! Ráadásul teljesen egyedül süt, engem még a konyhából is kizár..😁😁❤
VálaszTörlésEz aztán a kiváló férjjelölt! Nagyon guszták a muffinjai. Majd megnézem a többit is.
VálaszTörlésOh, köszönöm szépen Ani!🙂
TörlésNagyon finom lehet guszta! Ügyes tehetséges kis cukrászod van:)
VálaszTörlésBizony, néha engem is meglep! Köszi szépen Éva!🙂
Törlés