Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2011. április 25., hétfő

Húsvéti citromfüves mazsolás sárga túró

" Húsvéti finomságok után kutatva bukkantam rá erre a hagyományosan húsvéti csemegére. Édes és sós változatban egyaránt készítik, én most az édes variációt készítettem el. Izgalmas étel, jó párosítás a főtt sonka, kalács mellé. Jó étvágyat kívánok és Kellemes Húsvéti Ünnepeket!"




·        1 liter tej
·        10 tojás
·        3 evőkanál cukor
·        csipetnyi só
·        csipetnyi fahéj
·        egy marék mazsola
·        10-12 levél citromfű

A tejet feltesszük forrni, beletesszük a cukrot, sót, fahéjat, mazsolát és az apróra vágott citromfüvet. A tojásokat egy tálba ütjük, majd villával enyhén felverjük, de csak annyira, hogy a sárgája szétmenjen. Ne verjük habosra, különben a túrónkban nem lesznek kis fehér részek.  Amikor a tej már elkezd „mozogni”, beleöntjük a tojást és mérsékelt tűzön addig kevergetjük folyamatosan amíg a tej elkezd besűrűsödni, a tojás összeugrik, a savó kiválik. Ez kb. 6-7 percig tart. Egy levesszűrőt kibélelünk egy laza szövésű tiszta konyharuhával és beleöntjük a túrót. A széleit felül összekötjük egy fakanálra mint egy kis batyut, és egy nagyobb edényre ráhelyezzük a fakanállal együtt. Néhány órára lehetőség szerint kamrába vagy egyéb hideg helyre tesszük és hagyjuk kicsöpögni. Ezután tálalásig lefedve a hűtőben tároljuk. Szeletelve tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése