Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. november 21., hétfő

Fokhagymás lecsós szelet


·        80 dkg sertéskaraj
·        5 vékony szelet szalonna , 10 dkg kolbász
·        1 kg paprika
·        1 kg paradicsom
·        5 nagy fej vöröshagyma
·        5 gerezd fokhagyma
·        4-5 evőkanál liszt
·        só, bors, morzsolt majoránna
·        olaj vagy zsír


 A karajt megmossuk, nagyon vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk, mindkét oldalát bedörzsöljük a zúzott fokhagymával és egymásra rakva a szeleteket legalább 1 órán át állni hagyjuk.  A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, az ereket és magokat eltávolítjuk és kb. 1 cm-es karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, majd felkarikázzuk.
A hagymákat megpucoljuk, félbevágjuk, majd vékony karikákra vágjuk. Egy serpenyőben kevés zsiradékon közepes lángon gyakori kevergetéssel arany barnára pároljuk, enyhén pirítjuk, majd félretesszük.
Egy nagy tepsit kizsírozunk, majd a paradicsom, paprika felét elrendezgetjük benne, enyhén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával. A hagyma felét is eloszlatjuk a zöldségeken. Erre a zöldségágyra jönnek majd a készre sütött karajszeletek.





Egy lapos tányérra lisztet teszünk, majd a szeleteket beleforgatjuk. Túl sok liszt ne legyen a húson, mert sütés közben a liszt könnyen megég és keserű lesz. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és közepes lángon  kisütjük a hússzeleteket. Mindkét oldalának kb. 3-4 perc kell. Akkor jó, ha már enyhén megpirult. A megsült szeleteket egymás mellé rendezgessük el a zöldségeken. A leragadt pörcöket, húsdarabkákat villával vagy fakanállal óvatosan kapargassuk fel a serpenyőben és tegyük azt is a tepsibe. Ha az összes húst megsütöttük és elrendeztük a tepsiben, szórjuk rá a karikákra vágott kolbászt, a maradék paradicsomot, paprikát, sült hagymát. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg majoránnával. A tetejére tegyük a beirdalt szalonna szeleteket. Fóliával letakarva 200 fokon süssük 35 percig, majd a fóliát levéve még addig, hogy a zöldségek, illetve a szalonna megpiruljon. Ez még kb. további 15- 20 perc. Friss kenyérrel tálaljuk. Köretként burgonyapürét, párolt rizst kínálhatunk.




2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű színek, nagyon guszta az egész:) Gyönyörűek a felvételeid, minden ételednél-sütinél.:):):)

    VálaszTörlés