Ma korán reggel sütöttem ezt a csokis muffint, az alapreceptet kiegészítettem egy kis mandulapehellyel és kakaóporral. Mire a gyerekek felkeltek, már illatozva sorakoztak a tányéron...:))
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor (kb 50 g)
- 15 dkg cukor
- 2 db tojás
- 3 evőkanál baracklekvár
- 15 dkg vaj
- 1 dl tej
- csipetnyi só
- 50 g étcsoki
- 4 evőkanálnyi hámozott, szeletelt mandula (kb. 40 g)
- 1/2 zacskó sütőpor
- 2 evőkanál rumaroma
- két csipetnyi fahéj ( opcionális)
Vaj és liszt a forma kikenéséhez, valamint ízlés szerint cukrozott fahéj és pár szem mandulapehely a tetejére.
- A sütőt előmelegítjük 170 fokra, légkeveréses módban. A muffin tepsit kivajazzuk, lisztezzük.
- A tésztához először a nedves hozzávalókat keverjük össze. A két tojáshoz adjuk a cukrot, az olvasztott vajat, baracklekvárt, rumaromát, 1 dl tejet. Kézi habverővel krémesre keverjük.
- Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a kakaóport, sütőport, sót, fahéjat, hozzáadjuk a kis darabkákra vágott csokit és a mandulapelyhet. Utóbbit a markomban egy kicsit összetörtem.
- Végül a lisztes keverékhez keverjük a tojásos krémet. Egy kanál segítségével a tepsi mélyedéseibe adagoljuk, a tetejét megszórjuk pár szem mandulával és cukrozott fahéjjal.
- 20-25 perc alatt készre sütjük, a végén tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kihűlni.
De jó nálatok gyereknek lenni 😊.
VálaszTörlésNagyon finom lehetett!