Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. június 10., péntek

Tepsiben sült tejszínes tengeri halfilé újkrumplival




·        1 kg tengeri halfilé,  ( kb. 4-5 szelet)
·        2 dl 20 %-os tejszín
·        4-5 evőkanál tejföl
·        10 dkg vaj vagy margarin
·        só, bors
·        4 gerezd fokhagyma
·        hal fűszerkeverék (rozmaring, kakukkfű)
·        1 kg újkumpli


 A halfiléket felengedés után alaposan bedörzsöljük sóval, zúzott fokhagymával, hal fűszerkeverékkel és lefedve legalább másfél órán át hagyjuk állni. A sóval óvatosan bánjunk, a fűszerkeverék is tartalmazhat sót, érdemes felhasználás előtt megkóstolni. A krumplikat megpucoljuk és kb. 1 cm-es karikákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsiben felolvasztjuk a margarint majd elrendezgetjük a halfiléket, a szeletek közé rakosgatjuk a krumplikat is. Meglocsoljuk a tejszínnel, majd egy-egy evőkanálnyi tejfölt elkenünk a halfilék tetején. Enyhén sózzuk, borsozzuk a tetejét, majd betesszük a sütőbe. Kb. 35-40 perc alatt készre sül. Ha már puha a krumpli, biztosan átsült a hal is. Citromszeletekkel díszítve tálaljuk. 
Ha nem újkrumplival készítjük,  akkor legalább 30 percig fólia alatt sütjük, majd azután kb 10 percig, míg egy kicsit megpirul.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése