Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2011. február 14., hétfő

Mazsolás csirkemájpástétom



·        30 dkg csirkemáj
·        30 g mazsola
·        2 dl habtejszín
·        5 dkg margarin
·        só, bors
·        lilahagyma, zöldhagyma a tálaláshoz

 A májat megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, majd egy kicsit összevágjuk. A mazsolát megmossuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a margarint és beletesszük a májat a mazsolával együtt. 10-15 percig pároljuk, ezalatt a máj átsül. Mielőtt késznek nyilvánítanánk, vágjunk félbe egy májdarabkát és ha a közepe már nem véres, készen van. Ezután hagyjuk kihűlni egy  kicsit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a tejszín felét és botmixerrel vagy turmixgépben turmixszoljuk össze. A tejszín másik felét verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a májkrémhez. Egy éjszakára tegyük a hűtőbe, másnapra szépen megdermed. Lilahagymával, zöldhagymával, snidlinggel tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése