Nagyon szeretjük a rakott ételeket, könnyen, gyorsan elkészíthetők, és szerintem nagyon finom, laktató. Ez a mostani ebéd maradékmentésnek indult, maradt pár darab héjában főtt krumpli előző napról, cukkini volt itthon, így adta magát, hogy rakottast készítek. Általában darált hússal, rizzsel készül, de most csak zöldségesen.
Ment bele minden amit itthon volt. Paprika, paradicsom, lilahagyma, mozzarella sajt és bacon a tetejére.
Hozzávalók:
- 2 közepes méretű cukkini
- 4-5 héjában főtt krumpli
- 1 fej lilahagyma
- 2 mozzarella
- 1-1 paprika, paradicsom ( nálam most koktélpari)
- 2 tojás
- 1 kis pohár tejföl
- só, bors
- sült zöldség fűszerkeverék (elhagyható)
- kb 10 dkg bacon a tetejére
Elkészítés:
- A cukkinit, krumplit vékonyabb karikára vágjuk, a paradicsomot, paprikát, lilahagymát felszeleteljük.
- Egy hőálló tálat vékonyan kikenünk olívaolajjal, majd rétegezve lerakjuk a zöldségek felét. Alulra kerül a krumpli, rá a cukkini. Sózzuk, borsozzuk, én még egy kis sült zöldség fűszerkeverékkel is megszórtam.
- Erre jön egy réteg mozzarella, majd ismét krumpli, cukkini és a maradék zöldségek. Ismét só, bors.
- A tojásokat elkeverjük a tejföllel, megsózzuk és rákanalazzuk a zöldségekre.
- 180 fokos sütőben fóliával letakarva kb 40 percig sütjük.
- Ha a zöldségek megpuhultak, levesszük a fóliát, a tetején elrendezgetjük a másik szeletelt mozzarellát és a szeletelt bacont.
- Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a bacon szépen megpirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése