· 35 dkg liszt
· 1 csomag sütőpor
· 5 tojás
· 2-2,3 dl tej
· 15 dkg olvasztott margarin
· 2 csomag vaníliás cukor
· 1 csapott kiskanál őrölt fahéj
· 80 dkg magozott meggy
· 25 dkg cukor
· 2 csipetnyi só
· egy marék tört dió
· margarin, 1 csapott evőkanál liszt a tepsi kikenéséhez
Az olvasztott margarint, 5 tojás sárgáját, 25 dkg cukrot két csipetnyi sóval jó habosra kikeverünk. Hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a sütőport, fahéjat, és alaposan elkeverjük. A meggyet összekeverjük kb. 2 kanál liszttel, így a meggyszemek sütés közben nem fognak lesüllyedni a tészta aljára. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük majd óvatosan belekeverjük lisztes tésztához. Hozzáadjuk a meggy felét és az egészet laza mozdulatokkal átkeverjük.
Egy tepsit kikenünk margarinnal, kilisztezzük, majd belesimítjuk a tésztát. A tetején elrendezgetjük a félretett meggyszemeket, majd megszórjuk a morzsolt dióval és vaníliás cukorral. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük. Tűpróbát végzünk, ha a tészta nem ragad rá a tűre, készen van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése