Szeretem a zsírral készült pogikat, tésztája sokkal lágyabb és másnap is puha marad. A joghurt szintén lazít rajta, a teteje a rásült sajttól ropogós, belül finom puha....bátran ajánlom! :)
Hozzávalók:
- 50 dkg fehér liszt
- 2,5 dkg friss élesztő vagy 1 zacskó szárított
- 2 dl natúr joghurt
- 4 evőkanál zsír, nálam libazsír
- 1 evőkanál só
- csipetnyi cukor
- kb. 1 dl tej
- 1 tojás + további 1 a kenéshez
- kb. 15 dkg reszelt sajt a tetejére, nálam edami vagy trappista
- Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ha szárítottat használunk, azt nem kell felfuttatni, csak keverjük a lisztbe.
- Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű joghurtot, tojást, zsírt, sót és a felfuttatott élesztőt. Lágy tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha jó idő van, ez nálam kb. fél óra.
- A megkelt tésztát lisztezett vagy sütőpapíros deszkára borítjuk, kb. 2 cm vastagra nyújtjuk.
- Pogácsaszaggatóval vagy egy kis pohárral kiszaggatjuk, átesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire és konyharuhával letakarva további 20 percig pihentetjük.
- Két adagban sütöttem, egy sorba 4 pogit tettem, sütés közben elég nagyra nőnek.
- Sütés előtt lekenjük a felvert tojással, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
- 180 fokos előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
Jó sütögetést kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése