· 1 kg csont nélküli rövid karaj
· 15 dkg nyers, füstölt hús (comb, tarja)
· 10 dkg lángolt kolbász
· 5 dkg főtt császárszalonna
· kb. 3 evőkanál tejföl
· 1 közepes fej vöröshagyma
· 1 kápia paprika vagy ½ pritamin
· só, bors
· 4 gerezd fokhagyma
· olaj a sütéshez
A karajt a rövidebb oldalára fektetjük és egy éles késsel kb. 1 cm vastagon kifejtük, hogy egy hosszú lappá ki tudjuk teríteni. A kész húslapot félbevágjuk, hogy két kisebb tekercset készíthessünk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük zúzott fokhagymával és legalább 2 órán keresztül pihentetjük.
Közben elkészítjük a kolbászkrémet. A hozzávalókat kockákra vágjuk és húsdarálón ledaráljuk. Belekeverjük a tejfölt, az apróra vágott vöröshagymát és a kis kockákra vágott pritamint. Ezt a tölteléket rákenjük a kifejtett húslapokra, majd feltekerjük és hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és 2-3 perc alatt a tekercs minden oldalát megpirítjuk. Hőálló tálba vagy tepsibe helyezzük, hozzáadjuk a serpenyőben maradt zsiradékot, felöntjük 1 dl vízzel és fóliával lefedve 180 fokos sütőben 70-80 percig pároljuk. Utána levesszük a fóliát, ha túl sok szaftot eresztett, akkor azt leöntjük róla és néhányszor saját zsírjával meglocsolva pirosra pirítjuk. Ez kb. további 20-25 perc. Francia saláta illik mellé, de kínálhatjuk burgonyapürével, savanyúsággal is.
Jó étvágyat kívánok!
Hú, ez annyira jól néz ki!
VálaszTörlésTetszik a blogod is... most nincs sok időm nézelődni nálad, pedig szívesen tenném, mert sok fincsi dolgot látok ám itt. Jövök máskor is! :)
Köszönöm.
VálaszTörlésÖrülök, ha benézel hozzám :-)